M.U.M.S.

 

Jenny-Maria Boij, Mikael Carlefyr, Heléne Dittmer, Caroline Erikson, Per-Anders Görebrant, Michael Lager och Roger Lindström .. är vi som verkar under namnet M.U.M.S. Vårt namn står för Mycket Underhållning Massor Sång, vilket man i princip kan säga att allt vi står och verkar för. Vår intention är att ora vår publik med fart, fläkt, skratt och storslagna sångnummer, både enskilt och i stämsång.

 

Allt började med nyårsshowen "Nyårsmums" 2012, som var ett arrangemang tillsammans med Ljudbolaget och MUMS. Vi bjöd då på storslagna sångnummer med komiska inslag och avbrott, vilket roade publiken under två föreställningar på nyårsafton 2012. Självklart fanns det med en och annan överraskning också, som Ola Forssmed (via video) och scenarbetaren Rune (Sonny Enell). Gästartist detta år medverkade tranåsbördige Sonny Enell. Sonny är utbildad musikalartist och hade till nyåret 2012 redan medverkat i bl.a. Malmö Operans uppsättning av Les Misérables, Trollkarlen från OZ, Chess i Danmark, Eddie i Blodsbröder på storan i Falkenberg och Lisebergsteatern. Resan stannade inte av efter vårt samarbete, utan har fortsatt med allt fler produktioner. Läs mer om Sonny på hans hemsida www.sonnyenell.com.

 

Efter nyårsshowen bildades föreningen Tranåsmums. MUMS och Småländska Paviljongsorkestern gjorde tillsammans konsertversioner av musikalerma Les Misérables under 2011/2012, samt Miss Saigon under 2013.Läs mer om Småländska Paviljongsorkestern på.

 

Därefter har det har blivit ett par andra framträdanden inom och utanför Tranås 50-skyltar, som t.ex. ytterligare Nyårsshow 2013 (2/5 av MUMS, Jimmy Svärdhagen samt Sonny Enell), Nyårsshow 2014 (hela MUMS och gästartist Simon Lingmerth) samt ett par mindre framträdanden på Torpöns Färjeläge.

 

2015 hade MUMS vilopaus och nu inför Julshow 2016 har ytterligare två medlemmar värvats.

 

 

Vad var innan M.U.M.S.?

 

Under många år har Jenny-Maria, Heléne och Caroline verkat i Tranås med omnejd som tjejgruppen CLAV. De har utvecklats under årens lopp från deras signum trestämmigt och akustik gitarr, till bl.a. jazz, musikal, opera och rockabilly. Medverkat har man gjort i bl.a. Tranås Nyårsshow 2003, där de uppträdde tillsammans med Tranås Storband och Little Mike. CLAV deltog och arrangerade även "Nyår på hotell klockareplan" i Tranås 2010 och medverkade i 2012 års Tranås Crusing. Under ett par år tillbaka har de även samarbetat med Småländska Paviljongsorkestern i olika musikframträdanden.

 

Michael är medlem och aktiv i Tranås manskör sen många år. Han har dessutom under årens lopp hunnit medverkat i olika musikaler i Österbymo och arbetat vid Astrid Lindgrens värld. Michael har också varit med vid olika nyårsarrangemang i Tranås, "Nyår på hotell klockareplan" 2010, "Nyårshjul" 2011.

 

Per-Anders har en bakgrund inom teater och musik i Jönköpingsregionen. runder ca 20 år hann han medverka i många olika teater-/musikuppsättningar. Det sista han gjorde, innan han flyttade till Tranås, var att axla huvudrollen i Vulkanteatern och Teater i Huskvarnas version av Ray Cooneys fars "Kuta och Kör", vilken sattes upp i Huskvarna Folkets Park 2010. Per-Anders står oftast för allt layout- och hemsidearbete för MUMS.

 

Mikael Carlefyr och Roger Lindström är båda aktiva inom Tranås Manskör, Mikael är dessutom en väldigt duktig dansare.

 

Det händer

På gång 2017

170309 - Närmast, för samtliga i MUMS, är Tranås Manskörs VårCaprice den 2 april. Killarna är med i kören och tjejerna agerar gästartist i form av gruppen CLAV.

Läs gärna mer på www.tranasmanskor.se.

Vann du i Facebook-tävlingen?

161205 - Ikväll, strax efter 18, sänder vi 'live' genom Facebook och meddelar vinnaren. Lycka till!

'Succé', artikel i Tranås-Posten

161130 - 'Succé i mat och musik' inleder rubriken till artikeln om MUMS Julbordsshow. Läs hela artikeln här!

Det finns fortfarande ett 20-tal platser kvar till Julbordsshowen den 10/12, passa på att köpa kuvert/biljett hos Klockmaster i Tranås!